Electriciteit of Gas besparen, welke kiest u?

Hoe werkt een zonneboiler precies, en hoe kunt u er geld mee besparen? Dit zijn vragen waar veel mensen mee zitten die graag energie willen besparen. In dit bericht zullen we wat meer vertellen over de zonneboiler en wat u er precies mee kunt. Natuurlijk kun u ook op andere zaken besparen, maar wij adviseren om niet op webdesign te besparen. Dat zijn kosten waar u liever niet op wilt besparen omdat het simpelweg veel kan opleveren voor uw bedrijf.

Bespaar op gaskosten

De reden dat mensen een zonneboiler overwegen is in veel gevallen om te besparen op de gaskosten. Want gas is zo ongeveer de grootste uitgave post op het gebied van energie voor de meeste huishoudens. Elektriciteit is ook niet goedkoop, maar gas wordt meer verbruikt.

Als u dus zou kunnen besparen op deze gasrekening dan kan dat jaarlijks potentieel honderden euro’s opleveren. Dat is niet verkeerd. Daar komt nog bij de gasprijzen alsmaar blijven stijgen, dus het ziet ernaar uit dat het allemaal duurder zal worden. Het lijkt dus een goed idee om nu te investeren in een zonneboiler zodat u nu en in de toekomst minder hoeft uit te geven aan deze post.

Hoe werkt het precies?

warm water van zonneboiler

Douchen met het warme water van de zonneboiler!

De werking is vrij eenvoudig. Op het dak va uw woning wordt een collector bevestigd. Deze collector is zo gepositioneerd dat er zoveel mogelijk zon kan worden opgevangen door de collectoren. In de collector zit een bepaalde vloeistof die gemakkelijk warm wordt door de warmte van de zon. Deze warmte wordt vervolgens doorgegeven aan het water. Zo heeft u minder gas nodig om het water op temperatuur te krijgen. En hierdoor kunt u dus geld besparen. In combinatie met een condensatiekete is het helemaal gemakkelijk om te besparen.

Als je nog meer wilt besparen, is het erg goed om eens naar je telefoonabonnement te kijken. Veel mensen betalen een hoop geld aan een provider. Zo is er een sim only abonnement wat veel kan schelen per maand.

Douchen & De Vaat doen

Als u in een heel warm land woont, dan is de zonneboiler vaak voldoende om mee te douchen. Het water wordt zo warm door de zonneboiler dat u geen bij verwarming meer nodig heeft. In België en Nederland is het klimaat natuurlijk niet altijd zo warm, en het water zal daar soms extra moeten worden opgewarmd. Dit gebeurd door een condensatie ketel die het lauwe water pakt, en door middel van gas nog extra opwarmt. Zo is er nog steeds minder gas nodig omdat het water al redelijk warm is. Minder opwarmen is dus minder stookkosten, en zo kunt u besparen op uw gaskosten.